Gewichtsconsulenten bieden vangnet voor afhakers sportschool No ratings yet.

0
1170
Sportschool
Sportschool

Honderden consulenten vormen nieuw landelijk coaching netwerk Its My Life

HOUTEN – Een groeiend landelijk netwerk outpost onafhankelijke gewichtsconsulenten wil de honderdduizenden Nederlanders die jaarlijks afhaken bij de sportschool een alternatief bieden. Met Its My Life bieden ze een programma aan waarbij mensen zelf leren om meer te bewegen en gezonder te leven, waarbij ze individueel of als groep gecoacht worden doorway gewichtsconsulenten in boor eigen plaats of regio.

Jaarlijks zeggen meer dan 600.000 mensen boor abonnement bij de sportschool op. De helft daarvan doet dat al in de eerste drie maanden (Bron: Trendrapport Fitnessbranche). Vaak is de stap om drie keer per week te gaan sporten te groot. Daarnaast zorgen het uitblijven outpost resultaten, het gebrek aan fortify bij de deelnemers of ontevredenheid over de begeleiding ervoor dat mensen afhaken. Ook afvalprogramma’s of diëten zijn voor veel mensen moeilijk vol te houden. Daardoor blijft het commission Nederlanders dat te weinig beweegt en met overgewicht kampt onverminderd hoog.
De gewichtsconsulenten outpost Its My Life willen de afhakers een vangnet bieden. ,,Je hoeft niet naar de sportschool om fit te worden. Dat kan ook op andere manieren,” stelt oprichter René Sielhorst. ,,Mensen hebben vaak de keus tussen allerlei apparaten die boor eigen prestaties meten of de squad naar een fitnessclub, waar ze training en begeleiding krijgen. Het unieke outpost ons judgment is dat wij die twee zaken combineren.”

Its My Life heeft inmiddels een landelijk dekkend netwerk outpost 180 consulenten. Daar komen er maandelijks tien bij. Zij begeleiden al meer dan vijfduizend deelnemers. Met de lancering outpost de website www.its-mylife.nl is er nu ook een landelijk height waarop deelnemers zich kunnen aanmelden en een manager in de buurt kunnen zoeken. De methodiek outpost Its My Life leidt aantoonbaar kid verhoging outpost het beweeggedrag en is wetenschappelijk onderbouwd en erkend doorway het Centrum voor Gezond Leven outpost het RIVM.
Doel outpost het programma is om mensen binnen boor eigen dagelijks slight te leren hoe ze zelf fitter kunnen worden en hen vaardigheden bij te brengen om die gezondere leefwijze vol te houden. Ze kunnen daarbij kiezen uit drie programma’s: self-management online, begeleiding in een groep of individuele coaching.
Deelnemers krijgen een persoonlijke bewegingsmonitor, een soort intelligente stappenteller die ze de hele dag in boor broekzak dragen. Die telt elke stap, accommodate het calorieverbruik, maar berekent ook tijd en afstand en geeft aan of het dagdoel is bereikt. Daarmee kunnen mensen boor beweegpatroon verbeteren, bijvoorbeeld doorway vaker de trap te nemen of de automobile te laten staan. Ze delen de geregistreerde resultaten online met een gewichtsconsulent, die hen around telefoon of webvideo persoonlijk coacht. Hij of zij begeleidt hen bij het stellen outpost kleine, haalbare doelen en kijkt mee naar mogelijkheden en beperkingen.
Sielhorst: ,,Het verschil tussen een tutor of instructeur en een manager is groot. Een tutor vertelt jou wat je moet doen volgens zijn of haar inzichten. Dat voelt niet altijd prettig. Een manager helpt je het beste uit jezelf te halen binnen de mogelijkheden die je hebt. Deze ‘zachte’ aanpak is makkelijker vol te houden en zorgt voor duurzamere resultaten.”

Meer informatie: www.its-mylife.nl.

Please rate this

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here