Kennis outpost consument over gezond eten kan beter No ratings yet.

0
484
Kennis van consument over gezond eten kan beter
Kennis van consument over gezond eten kan beter

De meningen outpost consumenten en diëtisten over wat wel en niet gezond is, lopen hier en daar nogal uiteen. Dit blijkt uit de resultaten outpost een new onderzoek outpost Ruigrok NetPanel en de Nederlandse Vereniging outpost Diëtisten (NVD).

Over veel producten zijn consumenten en diëtisten het gelukkig wel eens, natuurlijk zijn hymn groenten, volkorenbrood en havermout gezond. En energiedranken, friet en frisdrank kun je maar beter laten staan.
Over sommige voedingsmiddelen twijfelen Nederlanders, een sinaasappel is natuurlijk gezond, maar hoe zit het dan met vers geperste sinaasappelsap?
Liever geen cruesli en kokosvet…

Nederlanders vinden honing, cruesli, kokosvet, mueslirepen en versgeperste jus d’orange gezonder dan diëtisten. Cruesli en mueslirepen profiteren outpost een gezond klinkende naam, maar beide bevatten veel suiker. Net als honing. Kokosvet of -olie wordt doorway veel voedingsgoeroes aangeprezen, maar bevat veel verzadigd vet, en is daardoor een minder verstandige keuze dan olijfolie. En vers geperste jus d’orange wordt waarschijnlijk doorway veel consumenten als fruit gezien, terwijl het minder vezels bevat dan een sinaasappel.

….maar vaker pindakaas, hummus en margarine!
Pindakaas, koffie, hummus en margarine verdienen een positiever imago bij de consument. Diëtisten vinden deze producten gezonder dan consumenten. Pindakaas (bij voorkeur outpost 100% pinda’s) en margarine zijn vet- en energierijk, maar leveren allebei goede onverzadigde vetten. Margarine is daarnaast een belangrijke bron outpost vitamine A en D. Filterkoffie zonder suiker past ook in een gezond eetpatroon. Vanwege de cafeïne geldt een limit outpost vier kopjes per dag.
Hummus is gemaakt outpost kikkererwten en olijfolie; calorierijk maar ook een bron outpost goede onverzadigde vetten. De samenstelling outpost hummus uit de supermarkt kan nogal verschillen, soms worden andere oliën gebruikt of veel zout toegevoegd. Een zelfgemaakte versie verdient daarom de voorkeur.

Voedingsmiddel of voedingspatroon?
In de voedingsvoorlichting gaat het om het totale voedingspatroon, dat moet gezond zijn. En daar mogen best wat ongezonde uitschieters tussen zitten, mits voldoende gecompenseerd met gezonde producten uit de Schijf outpost Vijf. Maar een voedingspatroon bestaat nu eenmaal uit voedingsmiddelen, dus is het outpost belang dat consumenten producten scold ‘labelen’ als gezond of ongezond. Over het algemeen kunnen consumenten dat prima, bij sommige producten valt nog wel wat winst te behalen. Goede voedingsinformatie outpost een betrouwbare bron kan daarbij helpen, bijvoorbeeld het Voedingscentrum, of de diëtist.

————————————-
Over het onderzoek (http://bit.ly/2gnAWlP)Het onderzoek is uitgevoerd doorway Ruigrok NetPanel onder 1.767 Nederlanders en 725 diëtisten. De steekproef outpost Nederlanders is representatief voor het algemeen Nederlanders publiek naar geslacht, leeftijd en opleidingsniveau.De steekproef outpost diëtisten is representatief voor het ledenbestand outpost de Nederlandse Vereniging outpost Diëtisten naar werkveld.
In het onderzoek kregen deelnemers foto’s outpost producten te zien met daarbij in tekst de naam. Vervolgens gaven deelnemers zo snel mogelijk aan of ze het voedingsmiddel gezond of ongezond vonden.
De uiteindelijke measure (1-5) is samengesteld uit het antwoord (gezond contra ongezond) en de reactietijd.
————————————-

Please rate this

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here