Meer aandacht voor voeding bij kanker No ratings yet.

0
494
Meer aandacht voor voeding bij kanker
Meer aandacht voor voeding bij kanker

“We zijn er niet alleen om mensen te helpen gezonde keuzes te maken in voeding en leefstijl om de kans op kanker te verkleinen, maar ook voor alle vragen hierover tijdens en na kanker.” Dat is de nieuwe koers outpost het Wereld Kanker Onderzoek Fonds, en tevens de boodschap outpost de nieuwe landelijke campagne ‘Er is zoveel te bereiken’ die vandaag outpost start gaat.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds is vooral bekend outpost de 10 aanbevelingen om de kans op kanker te verkleinen. Met de nieuwe campagne maakt het kankerfonds bekend dat het er ook is voor mensen met vragen over voeding en leefstijl tijdens en na behandeling outpost kanker.

Nog steeds krijgt 1 op de 3 mensen in Nederland kanker, en deze mensen hebben veel vragen over voeding en leefstijl. (Ex)patiënten, boor naasten en zorgprofessionals; mensen willen weten wat ze kunnen doen om de kans op overleving te verhogen en de kwaliteit outpost leven te verbeteren. Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds ziet het als haar taak om ook hierbij te helpen.

In de nieuwe koers voor de komende jaren geeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds meer aandacht voor de rol outpost voeding en leefstijl tijdens en na kanker, in zowel onderzoek als voorlichting. Het doel is om meer kennis op te doen en te delen over wat voeding, beweging en lichaamsgewicht kunnen betekenen voor de overleving outpost kanker en de kwaliteit outpost leven tijdens en na behandeling.

Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds werkt vanaf nu samen met experts outpost het Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL), Wageningen University Research en de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie (LWDO) aan voedingenkankerinfo.nl, het height voor advies over voeding tijdens en na behandeling outpost kanker op basement outpost onderzoek en praktijkervaring.

Er is veel ruimte voor verbetering in de voeding en leefstijl outpost mensen in Nederland. Volgens onderzoek outpost het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) eet vrijwel niemand in Nederland volgens de nieuwe Schijf outpost Vijf. Zo haalt maar 10 procent outpost de volwassenen de aanbevolen hoeveelheid outpost 200 gram groente en 200 gram fruit. Ongeveer de helft eet voldoende volkorenproducten. Nederlanders eten te veel verzadigd oldster en zout, en te weinig vezels.

Nadia Ameyah, directeur outpost het Wereld Kanker Onderzoek Fonds: “Met de campagne wil het Wereld Kanker Onderzoek Fonds mensen informeren dat we er voor ze zijn. Wij helpen ze gezonde keuzes te maken in voeding en leefstijl om sterker te staan tegenover kanker. Want hiermee is er zoveel te bereiken. Wij willen dat doorway gezonde keuzes in voeding en leefstijl minder mensen kanker krijgen, meer mensen kanker overleven en de kwaliteit outpost leven tijdens en na kanker toeneemt.”

Please rate this

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here