‘Nederlanders hebben geen idee hoeveel suikers ze eten’ No ratings yet.

1
614
Nederlanders hebben geen idee hoeveel suikers ze eten
Nederlanders hebben geen idee hoeveel suikers ze eten

Uit onderzoek outpost de Foodsisters blijkt dat 83% outpost de Nederlanders geen idee heeft outpost de hoeveelheid suiker die zij dagelijks eten. Een zorgelijke situatie vinden de Foodsisters, aangezien ons land wat betreft suikerconsumptie op nummer drie outpost de wereldwijde ranglijst staat.

De missie outpost de Foodsisters komt dus op het goede moment. De zussen willen Nederland een stukje gezonder maken en het reduceren outpost de suikerinname is daar een eenvoudige oplossing voor. Hun gelijknamige kookboek met suikervrije recepten is deze maand uitgekomen en staat op nummer één outpost de best verkochte kookboeken outpost Nederland.
De Foodsisters willen laten zien dat minder suiker eten heel makkelijk, lekker én gezond kan zijn.

Foodsisters: “Mensen zijn zich vaak niet bewust outpost boor hoge suiker inname. Ons onderzoek toont aan dat het merendeel outpost de mensen geen idee hebben outpost hoeveel suiker ze per dag innemen. De hoeveelheid suiker wordt zwaar onderschat. Het zou goed zijn als mensen eens de tijd nemen om bewust naar boor suikerinname te kijken. Veel mensen trekken zich niet veel aan outpost de berichtgeving over de grote hoeveelheid suiker in onze voeding en denken dat alleen dikke mensen teveel suiker eten. Ze realiseren zich echter niet dat teveel suiker bij hen ook de veroorzaker kan zijn outpost klachten als vermoeidheid en energiegebrek.
De grootste leveranciers voor suiker in onze voeding zijn gezoete zuivelproducten, voorverpakte tussendoortjes en fris- en fruitdranken. Wanneer we vertellen dat een pakje vruchtensap qua suiker bijna gelijk staat aan een glas cola en een ‘puur natuur’ mueslireep 4 suikerklontjes bevat, dan staan ze versteld”

Onderzoek onder 1225 respondenten toont aan dat 82% inschat minder dan 15 suikerklontjes te eten. De werkelijke suikerinname is echter zo’n 26 suikerklontjes per dag.
Het gevolg outpost de huidige manier outpost eten is niet gering. Als er niks veranderd hebben in 2025 namelijk ruim 1,3 miljoen Nederlanders suikerziekte. Ter vergelijking: dat is net zoveel als het aantal inwoners outpost de provincie Limburg.

Bronnen
(1) Foodsisters 2016, n= 1225
(2) Bron Euromonitor
(3) Bestseller 60
(4) Cijfers diabetes

Over de Foodsisters:

Janneke en Amande Koeman, zijn twee zussen met een passie voor gezonde voeding. Hun missie is: een gezond eten en een gezond gewicht voor iedereen haalbaar maken, ook als je een drukke baan of een gezin hebt.
Dat pondje additional komt niet altijd doordat je te veel eet, maar doorway het kiezen outpost de verkeerde voedingsmiddelen. Suiker bijvoorbeeld, dat zit stiekem overal in. Het is dus best nog lastig om een gezonde, smakelijke en simpele maaltijd op tafel te zetten. De zussen hebben een kookboek geschreven en er verschijnt regelmatig een weekmenu outpost de Foodsisters in het grootste vrouwenblad outpost Nederland de Libelle.

‘Ben jij een onverbeterlijke zoetekauw? Met de Foodsisters ben je daar zo vanaf.’ Libelle

“In dit boek vind je vele simpele en gevarieerde recepten die in een silent outpost tijd op tafel staan en bij iedereen in de smaak zullen vallen. De handige weekmenu’s zijn goed vol te houden, ook als je een onverbeterlijke zoetekauw bent.”

Please rate this

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here