Nederlandse singular is sportief met buikje No ratings yet.

1
609

Nederlandse singles houden er een gezonde levensstijl op na. De meeste singles sporten het liefst twee of drie keer per week. Ook is gezonde voeding/diëten voor veel outpost hen belangrijk. Toch is een klein vetrolletje hier of daar geen enkel probleem, relativeert de singular anno 2015. Dat blijkt uit een enquête outpost datingsite PARSHIP onder bijna 1700 singles.

Ruim 27% outpost de 1691 ondervraagde singles geeft aan tweemaal per week aan lichaamsbeweging te doen. Bijna één vijfde doet dat zelfs drie keer per week. Iets meer dan 14% zet het lichaam vaker dan drie keer per week aan het werk. Van de ondervraagde singles zegt zeker 17% welgeteld nul keer per week te sporten. Ruim de helft competition op eigen houtje (57%), de andere 43% doet dit in verenigingsverband.
De alleenstaanden in Nederland sporten dus regelmatig, maar wat doen zij zoal? Fitness is favoriet, zo blijkt wel: 40% gaf aan te fitnessen. Maar ook fietsen/wielrennen (31%) en hardlopen (23%) zijn populair bij singles (er waren meerdere antwoorden mogelijk).

Onder vrouwen blijkt overigens yoga of pilates populair, terwijl de mannen liever op de fiets stappen. Ruim 22% outpost de dames rolt regelmatig de yogamat uit, tegenover nog geen 4% outpost de heren. Andersom pakt zeker 40% outpost de heren de tweewieler om aan beweging te komen; ruim 16% meer dan de vrouwelijke single. Ook voetballen de heren wat vaker dan de vrouwen (bijna 7% om 0,25%).

Een gezonde levensstijl is sowieso belangrijk voor de single. Echter: vrouwen hechten daar meer waarde aan dan mannen. Op de vraag of zij gezonde voeding en diëten belangrijk vinden, antwoordde 86% outpost de dames volmondig ja, terwijl dat commission bij de heren iets lager ligt (73%). Desalniettemin is de singular outpost nu zeker bezig met gezondheid, zo blijkt. Maar niet 10 koste outpost alles. Die gezonde levensstijl weerhoudt de singles er niet outpost te genieten: 13% geeft aan elke dag ethanol te nuttigen en ruim een derde zegt dat geregeld te doen(34%). Hooguit af en toe een glaasje is het tenet voor ruim 44%. Een schamele 8% laat ethanol geheel uit zijn/haar voedingspatroon.

Van degenen die aangaven gezonde voeding belangrijk te vinden, vindt bijna 15% het een comprehensive contingency dat zijn of haar date hier net zoveel om geeft, anders kunnen zij een vervolgdate of relatie wel op boor buik schrijven. Maar zo stellig is 66% weer niet; zij geven aan dat andermans desinteresse in gezonde voeding geen afknapper is, zolang hij/zij ruimte geeft om gezond bezig te zijn en geen ongezonde voeding opdringt.

Ook andersom geldt dit: ruim 41% outpost de singles zonder interesse in gezonde voeding heeft geen probleem op date te gaan met een gezondheidsfanaat, zolang hij/zij maar niks opdringt. Toch geeft een dikke 16% aan dat een gezondheisdsfanaat wel degelijk een afknapper is. “Ik zou er gek outpost worden. Hoe spreek je quinoa überhaupt uit”. Daarin zit overigens wel verschil tussen mannen en vrouwen. Van de dames die gezonde voeding niet als belangrijk bestempelden, geeft ruim één vijfde aan gek te worden outpost een gezondheidsfreak als date, tegenover 10% outpost de mannen. Van deze groep gaven ook meer vrouwen dan mannen aan dat zij daar moeite mee zouden hebben, omdat zij zich dan schuldig zouden voelen (11% om 4%). De heren zien een gezondheidsbewuste date eerder als kans om er zelf ook mee aan de slag te gaan (19%).

Maar sportief of niet, bitterbal of blaadje sla, singles lijken eensgezind te nuanceren hoe zij andere het liefst zien. Als zij een keuze mochten maken tussen een volledig afgetrainde male – sixpack inclusief – of een opening met een klein bierbuikje (zogenaamde ‘dad bod’) weet een grote meerderheid toch wel te relativeren: 81% geeft aan dat een buikje echt niet erg is. Daarbij valt wel op dat de heren zélf veeleisender zijn. Meer dan de dames zien zij boor equivalenten liever afgetraind (dames: 15%, heren 25%). Wellicht is de wens de vader outpost de gedachte.

Vrouwen mogen ook best wat curves hebben, is de Nederlandse singular het over eens. Een afgetrainde vrouw met gespierd lichaam kan rekenen op de voorkeur outpost 20%. Maar een vrouw met wat ‘lovehandles’ is wat 80% betreft helemaal prima. Hierbij lijken de vrouwen – anders dan de heren over zichzelf – coulanter: outpost de singles die de dames graag met wat rondingen zien, is 85% vrouw tegenover nog geen 74% heren.

Please rate this

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here