So You Think You Can Eat collegetour bezoekt 50.000 scholieren No ratings yet.

0
402

Rotterdam, 17 maart 2014

Interactieve seminar maakt jongeren bewust outpost fout eet- en bewegingspatroon

ROTTERDAM – De Stichting So You Think You Can Eat start na de zomervakantie met een collegetour langs Nederlandse middelbare scholen. Met een vernieuwende interactieve seminar die de taal outpost de jongeren spreekt wil de stichting ruim 50.000 leerlingen bewust maken outpost boor slechte eetgewoontes en gebrek aan lichaamsbeweging.

Ondanks alle voorlichtingscampagnes outpost de laatste jaren is nog steeds 1 op de 7 Nederlandse kinderen te zwaar, zo blijkt uit cijfers outpost het CBS. Vooral middelbare scholen worden geconfronteerd met het slechte eetgedrag outpost boor leerlingen, die leven op energiedrankjes en zakken chips en in de pauzes bij supermarkten en tankstations snoep en snacks inslaan.
Volgens de stichting lijken jongeren tussen de 12 en 17 jaar immuun voor reclamecampagnes en goedbedoelde adviezen. ,,Iedereen heeft het erover, maar kinderen luisteren niet meer naar corrigerende opmerkingen outpost boor docenten of ouders,” zegt aptness en voedingsexpert Andy Han outpost de stichting. De vraag die hij en zijn group zich stelde was dan ook: hoe kunnen we met al onze kennis en ervaring toch die doelgroep bereiken?

Dat mondde uit in een interactieve seminar waarin leerlingen en ouders zien wat er met je lichaam gebeurt als je er slechte eetgewoontes op na houdt en te weinig beweegt. Daarvoor neemt het group onder meer cardio-apparatuur, een tuinhaard, 10 kilo oldster en een scooter mee. Leerlingen spelen aan het eind de ask petje op – petje af. De kern outpost de boodschap gaat terug naar de basis: stop met lijnen en diëten, sla geen maaltijden over, eet volgens de Schijf outpost Vijf en beweeg minimaal een uur per dag.

De collegetour volgt op een succesvolle commander eerder dit jaar op het Walburg College in Zwijndrecht. Daar deden 1000 leerlingen mee aan de workshop. Die vertelden er thuis zo enthousiast over, dat 125 ouders aanschoven voor de avondsessie. ,,Dat was in januari en het is nu nog het gesprek outpost de dag,” stelt directeur Bart Jan Geers outpost het Walburg College. ,,Dat geen enkele leerling met zijn mobieltje zat te spelen is ook een teken aan de wand. Na de seminar hebben zich bijna tachtig leerlingen vrijwillig aangemeld voor vervolgsessies in boor eigen tijd. Een jongen is doorway gewoon regelmatig te eten al zeven kilo afgevallen.”
Volgens Geers is de seminar meer een theatervoorstelling dan een voorlichtingsles. ,,Ik heb het niet zo op externen die iets komen vertellen, wish negen outpost de tien keer gaat het nergens over. Maar Andy weet de leerlingen wel te raken. Zo toont hij een scooter en vertelt daarbij een schitterend verhaal over de brandstof die zo’n ding nodig heeft. Net zoals het menselijk lichaam elke dag brandstof nodig heeft. Dat zijn herkenbare metaforen en dat is wat je nodig hebt om leerlingen te bereiken,” aldus de directeur.

Schooldirecties worden overspoeld met dit soort onderwerpen en verzoeken, maar Chantal Kenens outpost de Dienst Gezondheid Jeugd (voorheen GGD Zuid-Holland Zuid) juicht het toe als scholen meedoen aan de collegetour. ,,Er wordt al veel gedaan aan gezonde leefstijl op scholen, maar dit is een bijzondere en vernieuwende vorm. Als directies hierbij aanwezig waren geweest, weet ik zeker dat ook zij enthousiast zouden zijn en ermee aan de slag willen,” zegt zij. ,,Andy vertelt een persoonlijk verhaal en gaat op een non-nonsens manier aan de slag. Ook goed is dat er aandacht besteed wordt aan leerlingen die op de verkeerde manier lijnen. Dat zien wij in onze cijfers vooral terug bij meisjes die een normaal gewicht hebben en toch willen afvallen.”

Het group outpost SYTYC Eat bestaat uit vier mannen die samen bijna 100 jaar ervaring in de Fitness Health branche hebben. Stuk voor stuk zijn het entertainers met een motiverend betoog. Bovendien hebben ze alle vier zelf kinderen in de middelbare schoolleeftijd. Daardoor maken zij het slechte voedingspatroon outpost de doelgroep dagelijks mee en weten ze als geen ander wat wel en niet werkt.
De stichting sluit met zijn seminar aan bij het Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) programma dat in different Nederlandse gemeenten loopt. Tevens is de seminar een perfecte aanvulling op het beleid outpost ‘De Gezonde School’.

Meer informatie: www.sytyc-eat.nl

Please rate this

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here